+36 20 299 9897

A Czeizel Intézet Őssejtbankja

RólunkTanácsadó testület

A Future Health Biobank Tanácsadó Testületének tagjai az immunogenetika, a transzplantációs biológia, a kórtan, a sejtbiológia, a kémiai patológia, a hematológia, a nőgyógyászat és metabolikus betegségek világviszonylatban elismert szakemberei.

 

Lady Roche (Etikus)

Lady Roche jelenleg a Charing Cross Hospital etikai bizottságának tagja. Korábban a Cromwell Hospital etikai bizottságának elnöke, valamint a Chelsea és a Westminster Hospital etikai bizottságának tagja.

 

Dr Athanasios Zomas (Hematológus szakértő)

Dr Athanasios Zomas az athéni Attikon Egyetem kórházának hematológus szakértője. Pályafutása során az Egyesült Királyságba került, ahol számtalan magas pozíciót töltött be a londoni Royal Marsden Kórház és a St. George Kórház hematológia osztályán.

 

Dr Dimitrios Papatheodorou (Szülész-nőgyógyász szakértő)

Dr Dimitrios Papatheodorou szülész-nőgyógyász szakorvos. Doktori disszertációjának témája a terhesség során kialakuló inzulinrezisztencia és annak a magzatra gyakorolt hatásai volt. Számtalan terhességgel kapcsolatos endokrinológiai cikk és fejezet társszerzője. 2007-től a nottinghami University Medical School előadója. 2009-ben fejezte be 3 éves ösztöndíjas kutatásait a Royal Surrey County Hospitbalban. Jelenleg az athéni Metaxa Anticancer Kórház nőgyógyászati onkológus szakorvosa.

 

Tracy Thomas (Szülészeti tanácsadó)

Tracy Thomas 1989 óta dolgozik az egészségügyben, számos a nők és családok számára támogatást nyújtó munkakörben. 1999-ben kezdett szülésznőként dolgozni. Egy rövid ideig a brit NHS-nél (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) dolgozott, majd független szülésznőként folytatta tevékenységégét, amely során igyekezett biztosítani a várandós nők számára a szabad választás lehetőségét. 2007-ben Tracy egy magán szülőcentrum létrehozásában és működtetésében vállalt szerepet, amelynek célkitűzése, hogy az alacsony kockázatú terhességek esetében a várandós nőknek lehetőséget biztosítson a kórházon kívüli a szülésre. Tracy továbbra is a centrum szülészeti osztályának vezetője, amellett, hogy a Future Health Biobank tanácsadói posztját tölti be. Az ismeretek elkötelezett terjesztőjeként célja, hogy a családok a megfelelő információk birtokában hozhassák meg saját döntéseiket. Az őssejtmegőrzésben személyesen is érintett, hiszen egyik családtagja esetében elsőkézből tapasztalhatta meg, hogy ez a csodálatos eljárás mennyire képes megváltoztatni egy ember életét.

 

Dr Robert Thomas, PhD (Gyógyszerész)

Dr Robert Thomas a Loughborough-i Egyetem biomanufaktúra kutatócsoportjának egyik vezetője, valamint okleveles gyógyszerész. A májszövet fejlesztéssel foglalkozó kutatását követően ösztöndíjat nyert a sejtek életképességének és a regeneratív orvoslásban való felhasználhatóságuknak a tanulmányozására. Jelenleg a Loughborough-i Egyetem biológiai kutatási központja által működtetett EPSRC (Centre for Innovative Manufacturing for Regenerative Medicine) társigazgatója.

 

Dr Susan G Shawcross, PhD (Tudományos munkatárs)

Dr Susan G Shawcross kiváló minősítésű diplomáját és doktori fokozatát a genetika területén szerezte, e mellett MSc oklevéllel rendelkezik sugárbiológiából, valamint a Biológiai Társaság tagja. Jelenleg a Manchesteri Egyetem idegsejt-regenerációval foglalkozó csoportjának kutatója és laborvezetője, és Orvostudományi kar biológiai biztonsági bizottságának elnökhelyettese. Tudományos érdeklődésének középpontjában a mesenchymális őssejtek szilárd szövetek regenerációjára való felhasználása áll. Dr Shawcross sikeres együttműködéseket folytat a Astra Zeneca-val, a Smith and Nephew Healthcare-rel, és a Johnson and Johnson Healthcare-rel. A Future Health Biobanknál végzett munkája elsősorban a köldökzsinórból és a tejfogakból kinyert mesenchymális őssejtekkel és azok idegsejt-helyreállításában játszott szerepével kapcsolatos.

 

Dr Mark Atkins

Dr Atkins a londoni King's College-ben szerezte orvosi diplomáját 1986-ban, és 1990 óta dolgozik a klinikai virológia területén. Cardiffban általános mikrobiológiával foglalkozott, majd Londonban a St Mary' és a Royal Free Hospitalban szerezte virológiai szakvizsgáját. Négy évig tanulmányozta a HIV-vírus elleni rezisztenciára irányuló eljárásokat, majd krónikus Hepatitis B-vel kapcsolatos klinikai vizsgálatokban vett részt. 2002-ben visszatért az NHS-hez és azóta az Imperial College Healthcare Trust virológusaként dolgozik. Tudományos érdeklődése elsősorban a molekuláris diagnosztikai eljárásokra és a krónikus vírusos Hepatitis kezelésére irányul.