+36 20 299 9897

A Czeizel Intézet Őssejtbankja

Úttörő fejlesztések

miert_726

A Future Health Biobank a világ 94 országában nyújt magas színvonalú, családi őssejtmegőrzési szolgáltatásokat. Korszerű svájci és angliai laboratóriumai a nemzetközi hatóságok akkreditációival működnek. Erről több, mint 200 000 sikeresen eltárolt és biztonságosan őrzött őssejtminta tanúskodik.

Az FH Biobank az ELSŐ családi őssejtbank volt Nagy Britanniában, amely megkapta az ország hivatalos szerveinek (MHRA – Gyógyszer és Egészségügyi Termék Szabályozó Ügynökség, HTA – Humán Szövet Hatóság) engedélyeit, a vonatkozó EU-s irányelvvel összhangban. Svájci laboratóriuma szintén elsőként nyerte el a helyi szabályozó és felügyelő hatóság, a Swissmedic, a nemzetközi NETCORD/FACT irányelvek szerinti engedélyét.

Az őssejtmegőrzés területén legfontosabb AABB akkreditációval együtt az FH Biobank törvényileg jogosult az emberi szövetek gyűjtésére, feldolgozására, vizsgálatára és tárolására továbbá emberi sejtek (biológiai anyagok) szállítására belföldön és külföldre egyaránt. Mintáit világszerte bármelyik akkreditált transzplantációs intézet elfogadja.

A Future Health Biobankban tárolt őssejtmintákat eddig 39 esetben használták fel sikeresen.