+36 20 299 9897

A Czeizel Intézet Őssejtbankja

Svájci engedély

Egy laboratórium működtetéséhez Svájcban el kell nyerni az illetékes kormányzati szervek engedélyét, melyek kibocsátásáért a svájci szabályozó hatóság, a Swissmedic és a Szövetségi Egészségügyi Minisztérium (OFSP) a felelős. A szabályozó és felügyelő szervként működő Swissmedic hajtja végre a működési engedély elnyeréséhez szükséges ellenőrzéseket. A törvényhozás döntése alapján a NetCord/FACT irányelveit használva ellenőrzik, és adják ki a szükséges működési engedélyeket a Svájcban működő emberi szövet- és őssejtmegőrző létesítményeknek.

A Future Health Biobank Svájci laboratóriuma a Swissmedic ellenőrzését követően megkapta a köldökzsinórvér-őssejtek a GMP (Helyes Gyártási Gyakorlat) minőségi követelményeinek megfelelő, autológ és allogén célú feldolgozására és tárolására feljogosító engedélyt (500028 26/6/2013). Ez az engedély a NetCord/FACT sztenderdjeivel és a svájci törvényhozás rendeleteivel összhangban került kibocsátásra. Emellett a Future Health Biobank köldökzsinór-szövet a GMP (Helyes Gyártási Gyakorlat) minőségi követelményeinek megfelelő, autológ és allogén célú feldolgozására és tárolására feljogosító engedéllyel is rendelkezik.

A Future Health Biobank birtokában lévő engedély biztosíték arra, hogy a létesítményeiben tárolt minták bármilyen korlátozás nélkül felhasználhatóak autológ vagy allogén módon. Ez azt jelenti, hogy a mintát felhasználhatja:

a. A mintát adó személy (az újszülött gyermek) - autológ felhasználás

b. Valamely családtag - rokon allogén felhasználás

c. Bármely más személy (amennyiben a donor azt jóváhagyja) - nem rokon allogén felhasználás

kep_168x210px_ofsp-license_210

 

kep_168x210px_swiss-medic-authorization-1_210