+36 20 299 9897

A Czeizel Intézet Őssejtbankja

Őssejtmegőrzés fontossága

Számos betegséget ma már olyan módokon kezelnek és gyógyítanak, amelyekről korábban sohasem gondoltuk, hogy lehetséges. Az őssejtkezelés az orvostudomány egyik legizgalmasabb kutatási területe. Az őssejtek megőrzésével egy lehetőséget nyújthat gyermeke és akár családtagjai részére, hogy szükség esetén azonnal rendelkezésre álljanak ezek a "mindent tudó" sejtek az őssejt terápia eszközeiként.

A GYERMEK SZÜLETÉSE MINDEN ELEMÉBEN KINCS!

  • A köldökzsinór-őssejtek gyűjtése mindössze pár percet vesz igénybe és nem befolyásolja a szülés menetét.
  • Az eljárás egyszerű, semmilyen kellemetlenséggel vagy veszteséggel nem jár az újszülött és az anya számára.
  • A megőrzött őssejtek szükség esetén azonnal rendelkezésre állnak.
  • A fiatal kölökzsinór-őssejtek nagyobb regenerációs képességgel bírnak, mint más felnőtt szövetekből kinyert társaik.
  • A levett köldökzsinórvér és szövet sejtjei 100%-os genetikai egyezést mutatnak gyermeke szervezetével, és a család tagjai esetében is jelentős az ilyen őssejtek befogadásának valószínűsége.
  • A köldökzsinórvér vérképző őssejtjei (hematopoetikus őssejtek vagy HSC-k) több mint 80 különböző, a vérrel és az immunrendszerrel kapcsolatos betegség kezelésére használhatóak fel.
  • A köldökzsinór-szövetben található őssejtek (mesenchymális őssejtek vagy MSC-k) még további lehetőségeket hordoznak a regeneratív orvoslás számára.
  • A mesenchymális őssejtek képesek csont-, porc-, ín- és izomszövet létrehozására, így számos gyakori betegség kezelése esetén felmerül ezen őssejtek felhasználása.
  • A hematopoetikus és a mesenchymális őssejtek együttes alkalmazása ígéretes módszer a transzplantációk sikerének növelésére.

Az őssejtkezeléseket alkalmazó regeneratív medicina világszerte a figyelem középpontjába került, és jelenleg is több ezer klinikai vizsgálat zajlik új őssejt-alapú kezelések kifejlesztése érdekében. A szakemberek ígérete szerint, ha ezek a kezelések a mindennapi orvosi gyakorlat részévé válnak, az őssejterápia jelentheti a hatékony gyógymódot számos olyan betegség esetén, mint a diabétesz, a szív- és érrendszeri problémák, az agyi bénulás, a Parkinson-kór, a halláskárosodás, a trauma okozta agysérülések és egyéb súlyos kórképek.

A köldökzsinórvérből származó őssejtek és a köldökzsinór-szövetből származó őssejtek megőrzése révén Ön hosszú távra gondoskodhat arról, hogy szerettei maximális mértékben részesülhessen a regeneratív medicina nyújtotta lehetőségekből.