+36 20 299 9897

A Czeizel Intézet Őssejtbankja

Laboratóriumi vizsgálatok

double_deco_317

Minőségbiztosítási rendszerünk és a nemzetközi standardok alapján minden köldökzsinórvér-őssejt mintán mennyiségi és minőségi ellenőrzést végzünk, mert csak az a minta tárolható, amely megfelel az előírt kritériumoknak.

A teljes körű szolgáltatásunk részét képezi a HIV, Hepatitis B, Hepatitis C, Syphilis, CMV és HTLV fertőzés kizárására vonatkozó vizsgálatok elvégzése az anyai vérmintán, melyek eredményéről értesítjük Önt. A humán szövet- és sejtbankokra vonatkozó érvényes szabályozásoknak és előírásoknak meg¬felelően PCR- és szerológiai vizsgálatokat végzünk a szülés napján gyűjtött anyai vérmintán, abból a célból, hogy megállapítsuk, gyermeke őssejtjei alkalmasak-e a tárolásra. A korszerű vizsgálat jóvoltából, Önt nem terheljük a szülést követő 6 hónap múlva az őssejtmegőrzéshez szükséges vizsgálatok megismétlésével, amely plusz költséget sem jelent az Ön számára.

Minőségbiztosítási rendszerünk és a nemzetközi standardok alapján a köldökzsinórvér-őssejt és a köldökzsinór-szövet mintán mennyiségi és minőségi ellenőrzést végzünk, mert csak az a minta tárolható, amely megfelel az előírt kritériumoknak. A köldökzsinórvér-őssejt minta vizsgálatának eredményéről a szülést követő 8-10 napon belül, a köldökzsinór-szövet minta vizsgálatának eredményéről a szülés után 30 napon belül telefonon tájékoztatjuk Önöket. A minták megőrzéséről a szülést követő 1-2 hónapon belül írásos igazolást, Tanúsítványt állít ki a laboratóriumunk, melyet ajánlott küldeményként postázunk az Önök részére.

Az őssejtmegőrzés utolsó lépéseként a minta hosszú távú tárolása következik, mely körülményeiről további információkat tudhat meg a „Tárolás” menüpontban.