+36 20 299 9897

A Czeizel Intézet Őssejtbankja

A Future Health Biobank története
 2002  

06_222Három év nemzetközi kutatómunkát és tudományos fejlesztést követően az egyesült királyságbeli Nottinghamben megalapították a Future Health Biobankot. A cég azzal a céllal jött létre, hogy a gyermekek születésekor legyűjtött köldökzsinórvér-őssejt mintákat feldolgozza, megvizsgálja és megőrizze családok számára szerte az egész világon. Elkezdődik az egyesült királyságbeli speciális laboratórium létesítése.

 2003   A Future Health Biobank első köldökzsinórvér-mintájának tárolása újonnan felépült, speciálisan az őssejt-minták szakszerű és biztonságos megőrzésére épült nottinghami laboratóriumában.
 2004   07_66Az FH Biobank az első családi őssejtbankként megkapja az MHRA (Gyógyszer és Egészségügyi Termék Szabályozó Ügynökség) humán szövetbank akkreditációját.
 2006   08_66A Future Health Biobank az első családi őssejtbank, amely megkapja az brit illetékes hatóság, a HTA teljes körű engedélyét, mint humán szövetbank az Egyesült Királyság és az Európai Unió irányelveinek megfelelően. 
 2007   A Future Health Biobank a 10 000. őssejt-mintát tárolja.
 2008  

09_222A krioprezervációs eljárások optimalizálására irányuló kutatásokban való részvétel, amelyek elősegítik a sejtek életképességének megőrzését. 

Az őssejtek szaporítására irányuló kutatásokban történő együttműködés.

 2009   A Future Health Biobank felveszi innovatív szolgáltatásai közé a köldökzsinór-szövet tárolását.
 2010    A Future Health Biobank az első őssejtbank, amely megkapja a rangos Queen’s Award for Enterprise díjat. 
 2011   Az FH Biobank az első családi őssejtbank Európában, amely az MHRA-tól (Gyógyszer és Egészségügyi Termék Szabályozó Ügynökség) megkapja a vérminta kezelésére vonatkozó akkreditációt.

Roger Dainty igazgató a Brit Birodalmi Rend tagja (MBE) kitüntetésben részesül a tudományos kutatásért és képzésért tett szolgálataiért.

 2012   Új szolgáltatásként bevezetésre kerül, a fogból származó őssejtek megőrzése és elindul a zsírszöveti mesenchymális őssejtek tárolása is. 
 2013   10_138A Future Health Biobank Svájc első családi őssejtbankjaként elnyeri a Swissmedic engedélyt az újonnan felépült laboratóriumára. Cégünk az első egyesült királyságbeli székhelyű családi őssejtbank, amely két teljes mértékben felszerelt feldolgozó és tároló laboratóriumot működtet két különböző európai országban.

 

kep_726x240px_fhbiobank_726